Vilnius

Regionaalhaigla õed osalesid Vilniuse veresoontekirurgia konverentsil ettekannetega

15.10.2024

3-4. oktoobril toimus Leedus üle 300 osavõtjaga "Vilnius Vascular Symposium", esmakordselt oli korraldajate poolt organiseeritud õdede sessioon, kus osalesid ka Regionaalhaigla õed ettekannetega.
Regionaalhaiglast osales kokku 13 kolleegi, 3 arsti ja 10 õde. Kokku tehti 4 ettekannet, kaks õdede ja kaks arstide sessioonil.
"Meie õed olid konverentsil esindatud silmapaistvalt. Kaisa Arrasel oli au öelda avasõnad ja alustada esimese ettekandega, mis tutvustas meie haiglat, kirurgiakliinikut ja veresoontekirurgia osakonda.  Evely Kuusik tutvustas oma projekti: ” Õe iseseisva vastuvõtu loomine veresoontekirurgia erialal”. Kokku osales Regionaalhaiglast viis õde osakonnast ja viis operatsioonitoast," tutvustas rindkere- ja veresoontekirurgia osakonna õendusjuht Margit Härm.
"Operatsiooniõdedele meeldis väga innovaatiline robotkäsi, samuti loengud laseri kasutamisest ja kogemustest vaskulaarkirurgias. Samuti meeldis väga õdede sessioonilt loeng, mille teemaks oli suhtlusstandardi eelised," lisas Kairi Lepp operatsioonikeskusest.