DSC01810.JPG

Regionaalhaigla tänab kriisi ajal appi tulnud naiskodukaitsjaid ja kaitseliitlasi

19.05.2020

Naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased alustasid Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) sissepääsu juurde püstitatud kollase välitelgi ees ööpäevaringse valve pidamisega pea kaks kuud tagasi, märtsi keskel. Ühe vahetuse pikkus oli kaheksa tundi.

Regionaalhaigla juhatuse esimehe Agris Peedu sõnul oli vabatahtlike peamiseks ülesandeks suhelda EMO-sse saabuvate inimestega – küsitleda, missugused kaebused neil on, kas neil esineb viiruse tunnuseid või ollakse kokku puutunud koroonakahtlusega haigega. „Kui EMO-sse saabunul oli palavik, köha, hingamisraskused või kurguvalu, suunasid valvajad ta testimisele välitelki, kui neid tunnuseid ei olnud, lubati saabuja majja ehk EMO-sse. Lühidalt võib seda nimetada triaažiks ehk patsiendi seisundi hindamiseks,“ selgitas Peedu.

Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse ülemarst Vassili Novak tänab vabatahtlikke naiskodukaitsjaid ja kaitseliitlasi kogu EMO personali nimel. „Tänu neile oli kriisi ajal EMO-s väga turvaline patsientide voo jaotus oli suurepärane ja kõik abiotsijad said asjakohased juhised, mis parandas oluliselt meie töö toimimist,“ ütles dr Novak, lisades, et EMO personali seas ei esinenud ühtegi COVID-19 haigusega nakatumist ja seda suuresti just tänu vabatahtlike panusele.

Lisaks Regionaalhaigla peamaja juures abistamisele, olid Naiskodukaitse Lääne ringkonna vabatahtlikud abiks ka Regionaalhaigla gruppi kuuluva Läänemaa Haigla juures. Ka seal oli nende töö eesmärk haiglasse saabujate juhendamine, neile kaitsevahendite jagamine, küsimustele vastamine ja esmane suunamine.

„Oleme naiskodukaitsjatele ja kaitseliitlastele nende kriisiaegse abi eest äärmiselt tänulikud. Vabatahtlike panus kriisi haldamisesse oli nii meie kui teiste haiglate ja kogu riigi jaoks hindamatu väärtusega. Suur aitäh!“ lisas Peedu.