20200514-DSCF5058.jpg

Regionaalhaiglat külastas president Kersti Kaljulaid

14.05.2020

Täna ennelõunal külastas Regionaalhaiglat president Kersti Kaljulaid, et saada ülevaade sellest, milline olukord praegu Eesti tervishoiusektoris valitseb.

Töisel kohtumisel arutleti, kuidas on ravitöö korraldatud praegu ja pärast 18. maid, kui eriolukord riigis lõppeb, ning kuidas toimib ravitöö edaspidi Regionaalhaiglas, arvestades COVID-19 haiguse jätkuvat levikuohtu, samuti valmisolekut viirusepuhangu võimalikuks naasmiseks.

Regionaalhaigla juhatuse liige-ülemarst prof Peep Talving tutvustas presidendile Regionaalhaigla COVID-19 pandeemiast väljumise strateegiat, mis sätestab kõigi haigla eesmärkide astmelise taastamise. Arutati tervishoiutöötajate ristkasutamise ohtusid pandeemia tingimustes ning õdede mehitatust ja ravitegevust intensiivravis.

President Kaljulaidiga kohtusid juhatuse esimees Agris Peedu, juhatuse liige-ülemarst prof Peep Talving, ravitöö direktor Helis Pokker, intensiivravi keskuse juhataja Kristo Erikson, anestesioloogiakliiniku õendusjuht Katre Zirel ja kardioloogiakeskuse õendusjuht Svetlana Niilo.