_AP61013.jpg

Ilmus Regionaalhaigla ajakirja suvenumber

15.06.2017

Sel suvel toob mitmeid teemasid fookusesse Eesti roll Euroopa Liidu eesistujamaana. Ühena piirkondlikest haiglatest on Regionaalhaiglal oluline roll Eesti elanike ja külaliste meditsiinilise turvalisuse tagajana. Sellele mõeldes on meie käesolevas ajakirjas tähelepanu keskmes Regionaalhaigla kiirabikeskuse juht dr Arkadi Popov, kes räägib sellest, kuidas meditsiiniline abi jõuab ka eraldatuimate abivajajateni.

Räägime ka igapäevastest terviseteemadest, mis puudutavad meid kõiki. Vestleme südametervisest prof Margus Viigimaaga.  Dr Andrus Kreis räägib neuroloogikeskuse igapäevatööst ja sellest, et viiendik ambulatoorsetest visiitidest neuroloogi  juurde võiksid olla olemata. Abiks saab siin olla  parem koostöö perearstidega ja eriti just e-konsultatsioonide aktiivsem kasutamine.  Kuuleme, kuidas meie oma töötajad liikudes oma tervise eest hoolitsevad. Meenutame ka, kuidas Vabariigi President Kersti Kaljulaid andis doonorina oma panuse meie kõigi tervise turvalisusse.

Vähiravikeskuse poolelt räägime seekord dr iige Viigimaaga lähemalt hematoloogiakeskusest ja verehaigustest. Psühhiaatriakliiniku kaksikdiagnoosiga patsientide päevastatsionaari juhataja dr Ants Kask räägib sellest, kui sõltuvushäirega kaasneb ka psüühikahäire.

Ja juttu tuleb muustki. Head lugemist! Elektroonilise versiooni leiate SIIT