Foto Arno Mikkor

President Kersti Kaljulaid külastas verekeskust ja loovutas verd

14.04.2017

Neljapäeval, 13. aprillil külastas president Kersti Kaljulaid Regionaalhaigla verekeskust, kus ta kohtas Regionaalhaigla juhtide ja verekeskuse töötajatega ning loovutas verd, et innustada kõiki endast ja teistest hoolivaid inimesi doonorina head tegema.

President Kersti Kaljulaid kirjutas oma Facebooki lehel
"Käisin täna SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglaverekeskuses, et tunnustada vabatahtlikkusel põhinevat veredoonorlust ning isikliku eeskujuga innustada kõiki terveid ning nii endast kui ka teistest hoolivaid inimesi doonorina head tegema. 
Selleks, et olla elupäästja, ei pea olema superkangelane. Doonoritelgis ja verekeskuses saab igaühest superkangelane, igaüks, kes verd annab, ongi elupäästja. Tunnustamist väärivad nii need inimesed, kes seda teevad kui ka kõik need töötajad, kes igapäevaselt pingutavad selle nimel, et meil oleks olemas piisavad verevarud. Iga tilk loeb.Doonoriverd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel ning patsientide raviks vähi- ja maksahaiguste, verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, põletuste ja paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada."

President Kersti Kaljulaid kirjutas meie külalisteraamatusse:
"Hea on teha head, kui see on tehtud lihtsaks! Lihtne on mõjutada kogu ühiskonda väikeste heategude kaudu. Iga kord loeb!"